Nieuw project: Milagrosa

Mede dankzij de groei van onze organisatie waren wij reeds enige tijd op zoek naar andere projecten om te ondersteunen. Midden het eiland van São Tomé, tussen Trindade en de watervallen van Sao Nicolau, vonden we het gehucht Milagrosa.

Sinds 35 jaar is de Cubaanse Esther Corrales aanwezig in São Tomé. Samen met enkele lokale leerkrachten zorgt zij er persoonlijk voor dat de plaatselijke jeugd kan genieten van onderwijs, dichtbij hun woonplaats.

Begin februari 2020 bezochten we Eshter’s project met een eerste financiële steun. Esther’s dankbaarheid was groot maar tot onze verbazing antwoordde ze op onze vraag ‘wat kunnen jullie nu het meest gebruiken’, eenvoudigweg: ‘ALLES, we hebben hier gewoon niks en zijn zelfs tevreden met balpennen en schrijfgerei’….

We zoeken dus in de nabije toekomst verder hoe we de school van Milagrosa verder kunnen ondersteunen. Financiële steun, structurele hulp qua infrastructuur maar ook heel eenvoudige hulpgoederen zullen hierbij onze prioriteit krijgen. Voorlopig voorziet Esther zelf voor de financiële hulp qua voeding voor de kinderen ter plaatse met behulp van ‘meter- en peterschappen’.

Een eerste droom van Esther werd inmiddels verwezenlijkt, binnenkort organiseert ze in het kader van de lessen Aardrijkskunde een uitstap met haar leerlingen naar de hoofdstad van het eiland, zo’n 16 kilometer verderop. Velen van de 60 leerlingen zijn hier immers nog nooit geweest…

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s